Wat kun je allemaal met een multicooker?

Wat kun je allemaal met een multicooker?

Door Jens

Een multicooker is een veelzijdig apparaat dat een aantal verschillende functies in één machine verenigt. Dit maakt het niet alleen makkelijker om te koken, maar ook efficiënter en sneller. Benieuwd wat je allemaal kunt met een multicooker? We vertellen er alles over in deze blog!

De multicooker is een van de meest populaire keukenapparaten van het moment. Het is een multifunctioneel apparaat dat je in staat stelt om een breed scala aan gerechten te bereiden, van eenvoudige maaltijden tot meer complexe gerechten met niet meer dan één apparaat. Wist je dat sommige modellen meer dan 20 functies hebben? Het is daarmee de ideale oplossing om ruimte te besparen in de keuken.

Vele functies in één apparaat

Met een multicooker ligt elk soort maaltijd binnen handbereik:

Koken, bakken, stomen, roerbakken en meer

Met een multicooker kun je koken, bakken, stomen, roerbakken en zelfs yoghurt maken. Het apparaat heeft meestal verschillende programma's waarmee je eenvoudig een specifieke maaltijd kunt bereiden. je kunt bijvoorbeeld de slowcook-functie gebruiken om een soep of stoofpot te maken, of de bakfunctie gebruiken om een taart of cake te bakken.

Een multicooker is ook een uitstekende keuze voor mensen die bezig zijn met gezond eten. Veel modellen hebben een stoomfunctie, waarmee je groenten en andere gerechten gezond en snel kunt bereiden. Bovendien kun je in een multicooker ook heerlijke en gezonde maaltijden maken, zoals quinoa of bruine rijst, zonder zorgen of de rijst goed bereid wordt.

Een opsomming van de vele functies die aanwezig zijn bij de meeste multicookers:

 1. Rijst koken
 2. Stoven
 3. Frituren
 4. Bakken
 5. Roerbakken
 6. Opwarmen
 7. Soep
 8. Yoghurt
 9. Gebakken aardappelen
 10. Fondue
 11. Slowcooken
 12. Jam
 13. Sap
 14. Rookvlees

Batchmaaltijden

Met een multicooker kun je ook snel en gemakkelijk batchmaaltijden maken. Je kunt bijvoorbeeld grote hoeveelheden groenten, vlees of vis bereiden en deze in porties invriezen voor later gebruik. Dit bespaart je tijd en moeite, omdat je niet elke keer opnieuw hoeft te koken wanneer je honger hebt.

Voor groepen

Een multicooker is ook een uitstekende keuze voor mensen die regelmatig voor een groep koken. Veel modellen hebben een grote capaciteit, zodat je tegelijk kunt bereiden. Dit is perfect voor feesten, familiebijeenkomsten of andere gelegenheden waarbij je voor veel mensen tegelijkertijd moet koken.

Samenvattend

Kortom, als je op zoek bent naar een handige, multifunctionele keukenapparaat die je helpt bij het bereiden van maaltijden dan is een multicooker de perfecte keuze. Met behulp van een multicooker kun je eenvoudig verschillende gerechten bereiden met minimale inspanning. De multicooker is zeer gemakkelijk te gebruiken en veelzijdig, wat betekent dat je alles kunt maken van geroosterde groenten tot kip en rijst. Dus als je op zoek bent naar een nuttige keukenhulp, overweeg dan een multicooker; het zal je leven een stuk makkelijker maken en ruimte besparen in de keuken.

Meer lezen

Wil je meer lezen over alles wat met keukenapparatuur te maken heeft? Bekijk dan onze andere blogs:

Bekijk en vergelijk het grootste aanbod keukenmachines- en accessoires makkelijk en snel op Keukenapparatuur.com.