Pijltje omhoog
⬅️

Bruiswatertoestellen

De bruiswatertoestellen zijn de laatste jaren enorm in populariteit gestegen. Steeds meer mensen ontdekken het gemak en de voordelen van het maken van bruisend water thuis. Met een bruiswatertoestel hoef je niet meer te sjouwen met zware flessen en bespaar je op de kosten van bruisend mineraalwater. Bovendien is het beter voor het milieu, omdat je minder plastic flessen gebruikt. .


Een overzicht van alle bruiswatertoestellen. Vergelijk deze 17 bruiswatertoestellen van 4 betrouwbare webshops op model, prijs en maat. Hierdoor vind deze bruiswatertoestellen voor de beste prijs en sale.

Filter
17 resultaten:
Bekijk ook

Soorten bruiswatertoestellen

Een bruiswatertoestel, ook wel sodamaker of koolzuurapparaat genoemd, is een apparaat dat kraanwater omzet in bruisend water. Er zijn verschillende soorten bruiswatertoestellen op de markt. Zo zijn er handmatige en elektrische varianten. Handmatige bruiswatertoestellen werken met een drukknop, waardoor je zelf bepaalt hoeveel koolzuur je aan het water toevoegt. Elektrische bruiswatertoestellen werken met een druk op de knop en hebben meestal meerdere koolzuurniveaus om uit te kiezen. Beide soorten werken met een CO2-cilinder die het water van koolzuur voorziet.

De werking van een bruiswatertoestel

Een bruiswatertoestel werkt vrij eenvoudig. Je vult een speciale herbruikbare fles met kraanwater en plaatst deze in het apparaat. Vervolgens voeg je koolzuur toe door op de knop te drukken of de hendel te bedienen. Het koolzuurgas uit de cilinder wordt in het water geperst, waardoor er bruisend water ontstaat. De hoeveelheid koolzuur die je toevoegt, bepaalt hoe bruisend het water wordt. Bij de meeste apparaten kun je dit zelf instellen, zodat je de perfecte bruis voor jouw smaak kunt creëren. Naast bruisend water kun je met sommige bruiswatertoestellen ook frisdranken maken door siroop toe te voegen.

Waar op letten bij de aanschaf van een bruiswatertoestel?

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten bij de aanschaf van een bruiswatertoestel. Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar het gebruiksgemak. Kies een apparaat dat eenvoudig te bedienen is en waarbij je gemakkelijk de hoeveelheid koolzuur kunt instellen. Daarnaast is het formaat van het apparaat belangrijk. Kies voor een compact model als je weinig ruimte hebt in je keuken of juist voor een groter model als je graag meer capaciteit wilt. Verder is het goed om te kijken naar de prijs-kwaliteitverhouding en eventuele extra functies, zoals de mogelijkheid om frisdranken te maken of de compatibiliteit met verschillende flessen en CO2-cilinders.

CO2-cilinders en herbruikbare flessen

Zoals eerder genoemd, werken bruiswatertoestellen met CO2-cilinders. Deze cilinders zijn in verschillende groottes verkrijgbaar. Het is belangrijk om te weten dat je de cilinders na verloop van tijd moet vervangen of laten hervullen. Bij de meeste merken kun je lege cilinders inleveren bij verkooppunten en hier een volle cilinder voor terugkrijgen. De herbruikbare flessen die je bij een bruiswatertoestel gebruikt, zijn vaak gemaakt van kunststof of glas. Het is belangrijk om deze flessen regelmatig te reinigen en na verloop van tijd te vervangen, omdat ze kunnen slijten.

Waarom onze website bezoeken?

Op onze website vind je een uitgebreid overzicht van bruiswatertoestellen. Wij hebben de beste modellen voor je geselecteerd en vergeleken op prijs, kwaliteit en functies. Zo maak je eenvoudig de juiste keuze bij de aanschaf van een bruiswatertoestel. Bezoek onze website en ontdek het perfecte bruiswatertoestel voor jouw keuken en wensen. Zo geniet je binnenkort thuis van heerlijk bruisend water en draag je bij aan een beter milieu door minder plastic flessen te gebruiken.